Kinderen en jongeren

Coaching hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid
Hartcoherentie training en Relaxatie/kinderyoga therapie
Groeimindset kinderprogramma
Traject ontspannen voor jongeren
Kinderyoga, ouder- en kindyoga en tieneryoga

Coaching hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheidpexels-photo-638738.jpeg

Het is niet altijd even eenvoudig om anders te zijn; je overprikkeld te voelen, je een buitenbeentje te voelen, jezelf laag in te schatten (ook al heb je eigenlijk een hele koffer vol talenten), perfectionistisch te zijn, e.a.

Graag help ik jou zodat je weer gaat stralen als een pauw! We leren voelen of je gespannen bent, leren oefeningen om rustig te worden, leren onze eigen kwaliteiten/talenten kennen,  leren in onszelf geloven en dingen te doen die je voordien misschien niet mogelijk achtte, leren dat fouten maken oké is, …

Bij hoogbegaafdheid ligt de focus meestal op perfectionisme, je kritische instelling, je gevoeligheid en rechtvaardigheidsgevoel, niet zozeer op je hoge IQ en grote leerhonger. Een gesprek met de school kan wel helpen om het totaalplaatje te bespreken.

Naar gelang de individuele behoeften worden o.a. relaxatietherapie, kinderyoga, hartcoherentie, kindercoaching, kindertalentenfluisteren en de groeimindset theorie gebruikt.

Hartcoherentie training en Relaxatie/kinderyoga therapie

Ben je een echte stresskip? Doet je buik of hoofd pijn? Begin je soms te hyperventileren? Speelt faalangst jou parten? Wil je steviger in je schoenen staan?

Dan gaan we terug die balans in je hoofd, hart en lijf brengen zodat je gewoon jezelf kan zijn. Daarvoor gaan we met ons lichaam aan de slag (uit je hoofd, in je lijf!). Ook kunnen we zo gaan ademen dat ons hart en onze hersenen rustig worden. Wonderlijk toch?!

Groeimindset kinderprogramma

Fixie & Growie is een programma voor kinderen vanaf 8 jaar (of jonger: te bespreken)  waarin het aanleren van een groeimindset centraal staat. De robotfiguurtjes Fixie en Growie leggen op een speelse manier in zeven lessen uit wat een groeimindset is en geven tips om om te gaan met thema’s als uitdagingen, fouten en doorzettingsvermogen. Het programma is ontwikkeld door Het Talentenlab van Drs. Floor Raeijmaekers. Er wordt een werkboek gebruikt (inbegrepen in de prijs).

Dit programma is erg geschikt voor hoogbegaafde kinderen en alle andere kinderen die willen leren om dat stapje te zetten, dat nodig is om al hun kwaliteiten te kunnen inzetten.

INSCHRIJVINGEN VIA MAIL OF TELEFOON:
Voor de meest recente data: zie facebookpagina Happy & Relaxed
Prijs: 155 eur (incl. werkboek)
De lessen gaan door bij 3 inschrijvingen met een maximum van 7 inschrijvingen.

Traject Ontspannen voor jongeren

8-weken programma voor het secundair onderwijs

Tieners staan onder grote druk tegenwoordig. In deze lessenreeks wordt hen aangeleerd om diep te ontspannen.

Uiterst geschikt voor jongeren die stress ervaren, bvb tijdens de examenperiode.
Dit traject wordt aangeboden op scholen of op vraag van andere organisaties.

Kinderyoga, ouder- en kindyoga en tieneryoga

Bij kinderyoga (6-12 jr) gaan we op avontuur. We doen niet enkel vrolijke, speelse yoga-houdingen maar we doen ook samen spelletjes of we masseren elkaar, we ontspannen met een visualisatie, we tekenen of knutselen, … Het belangrijkste is dat je even op adem kan komen en gewoon zijn wie je bent.
Een veilige, huiselijke sfeer met max. 5 inschrijvingen. Twijfel je als ouder of je kind past in groep of wil je graag wat extra info geven op voorhand, geef me gerust een belletje of schrijf me een mail.

De ouder- en kindyoga (kind 6-12 jr) is echt een moment van jij als ouder samen met je kind. Hoe zou het klinken als je nadien ook thuis wat yoga elementen waar jullie blij en/of rustig van worden, kan inbouwen?

Tijdens de tieneryoga (10-16 jr) gaan we vooral op zoek naar onze eigen mooie kwaliteiten. We praten er soms over, doen houdingen die deze kwaliteit versterken en kunnen genieten van een zalige massage en ontspanningsoefeningen. In een verwarrende periode als de puberteit zoeken we vooral de rust op en het vertrouwen dat je oké bent zoals je bent.

Ben je 10-12 jr en weet je niet goed of kinder- of tieneryoga jou meer ligt? Waar heb jij het meeste zin in?: op verkenning gaan in het oerwoud en naar de maan reizen  (mogelijke thema’s van kinderyoga) of liever ontdekken wat zelfvertrouwen is en hoe je emoties er mogen zijn (mogelijke thema’s van tieneryoga).

INSCHRIJVINGEN VIA MAIL OF TELEFOON:
Voor de meest recente data: zie facebookpagina Happy & Relaxed
De lessen gaan door bij 3 inschrijvingen, max. 5 inschrijvingen.